Бесплатные шаблоны Joomla 3.3 Шаблоны для Joomla 2.5


Pobles de l'etapa 15

  Tudela

  Municipi: Tudela

  Província: Navarra

  Situació: En el corredor de l'Ebre, cruïlla de camins.

  Descripció: És al mateix temps urbana, industrial i rural.

  Habitants: 32760

  Clima: Continental.

  Banc / Caixa: Compta amb tots els serveis.

  Telèfon: 948-417100

   web: www.tudela.es

   

  Tudela, ciutat musulmana, amb Mesquita Major, soc i bigarrat caseriu, a l'abric de l'Alcazaba estan supeditats Al Andalus fins a 1119, sent frontera de dues fes: La Musulmana i la Cristiana, i donant exemple de convivència en la coexistència durant 400 anys de tres cultures: Cristiana, Musulmana i Jueva.


  1512 suposa la perduda de la independència del Regne de Navarra sent Tudela l'última ciutat fidel als reis deposats, la qual cosa li va valer el títol de "Molt noble i Molt lleial"
  .

  Castejón

  Municipi: Castejón

  Província: Navarra

  Situació: A una altitud de 278 m. i a 78 km. de Pamplona

  Descripció: Indústria i agricultura.

  Habitants: 3964

  Clima: Continental.

  Banc / Caixa: Caja Navarra, Caja Rural, Banesto i Caixa.

  Telèfon: 948-844002

   web: www.castejon.com

  Castejón, situat a la dreta del riu Ebre i molt prop de la Rioja, va tenir un castell que se cita ja al segle XII. Per aquí passava el camí real de Pamplona a Madrid, amb servei de barca i barquero per a l'encreuament del riu Ebre. Després en la segona meitat del segle XIX, es va escollir aquest punt com a nus dels ferrocarrils del Nord-est d'Espanya. Amb això, la població va ser creixent, fins que en 1927 va deixar de ser barri de Corella i va ser declarat municipi independent.

  Alfaro

  Municipi: Alfaro

  Província: La Rioja

  Situació: En la Rioja Baja a 303 m. d'altitud.

  Descripció: És al mateix temps urbana, industrial i rural..

  Habitants: 9575

  Clima: Continental

  Banc / Caixa: Compta amb tots els serveis.

  web: www.alfaro.es

  Alfaro, clavis Castellae (Alfaro, clau de Castella).. 

  El seu origen es perd a la llunyania dels temps. Abans d'arribar Roma ja existia un poblat ibèric anomenat Ilurcis. Amb la dominació romana; el general Tiberio Sempronio Graco (any 179 a. JC) funda sobre aquest poblat una ciutat i canvia el seu nom pel de Graccurris Tenia per aquest motiu, una doble població: la indígena originària de l'antiga llurcis, i la romana dels colons assentats en ella.

  Localitzada a dos quilòmetres de l'actual població, Graccurris va formar part del Convent Jurídic César Augustano. En temps de Tiberio, les seves monedes indiquen que va tenir condició de municipi

  Sobre el nom d'Alfaro hi ha nombroses hipòtesis. La més acceptada explica que ve de "Faro", per l'existència d'un castell o talaia des de la qual, amb focs i fumades, es donava avís a la frontera de la proximitat de l'enemic. Durant l'ocupació àrab, Alfaro va ser, juntament amb Cervera, la població de La Rioja més temps sotmesa al domini musulmà.

  L'any 1253, el rei Alfonso X "el Sabio" va estar en Alfaro i va concedir a les esglésies de la vila el privilegi d'alliberar als abats i prebendats de l'obligació de pagar moneda. Així mateix, va eximir a la ciutat de pagar diversos impostos, entre ells els pits, comandes, etc. Posteriorment, al segle XV, el rei Juan II va concedir a la vila el privilegi de poder extreure sal de Navarra i vendre-la lliurement.

  Enrique IV li va concedir el títol de Lleial. El rang i categoria de ciutat li va ser dispensat per Felipe IV en 1629.

  Lloc de Corts, residència de Reyes i Nobles, bé canten els noms dels seus carrers les seves efemèrides glorioses: carrer de Cuatro Reyes, carrer de Ciego del Rey, carrer de D. Diego López de Haro, carrer de las Cortes de Alfaro.