Бесплатные шаблоны Joomla 3.3 Шаблоны для Joomla 2.5


Pobles de l'etapa 14

  Gallur

  Municipi: Gallur

  Província: Zaragoza

  Situació: A 55 km. de Zaragoza direcció Logroño en la Ribera de l'Ebre.

  Descripció: Indústria i agricultura.

  Habitants: 3016

  Clima: Continental.

  Banc / Caixa: Ibercaja, CAI, Caja Rural, Banco Zaragozano i Banesto.

  Telèfon: 976-864073

   web: www.gallur.es

  Gallur, ciutat situada entre el Canal Imperial i el riu Ebre, s'assenta en un pujol sobre la marge sud de la ribera. Una esplèndida balconada des del qual es domina un llarg tros del curs del riu. Compta amb 3016 habitants i la seva altitud és de 280 m. sobre el nivell del mar. La vila de Gallur ha tingut des d'època neolítica diversos assentaments humans en els seus rodalies, que es van incrementar amb l'ocupació romana de la vall de l'Ebre, assentaments coneguts com pagus, donant per derivació d'un d'ells origen a l'actual topònim de la vila, en ser conegut l'assentament com pagus gallorum, l'assentament dels gals, per ser els seus habitants originaris de la Gàl·lia.

  El castell, avui desaparegut, es va construir al segle XII i va pertànyer als templaris i més tard als Sanjoanistes. Aquesta fortalesa va ser obstinada pel rei Pedro II, al rei de Navarra, com a prova d'un deute.

  La seva església parroquial del segle XVIII, està dedicada a Sant Pere i és d'estil neoclàssic, construïda de maó i maçoneria
  .

  Mallén

  Municipi: Mallén

  Província: Zaragoza

  Situació: Comarca Campo de Borja.

  Descripció: Petita indústria i agricultura.

  Habitants: 3340

  Clima: Continental

  Altres: Té piscines municipals

  Banc/ Caixa: Banco Santander, Central Hispano, Cajalón i Ibercaja.

  Telèfon: 976-850005

  web: www.aytomallen.com

  Va ser punt estratègic en l'època dels celtíbers i els romans, a més d'una marca del camí que unia Aragó i Navarra. Està enclavat a la vall de Huecha, molt prop d'aquest riu i a escassos quilòmetres de l'Ebre, en el seu marge dreta. Mallén destaca per la "antiguitat" dels seus orígens i la pertinença a l'Ordre de Sant Joan de Jerusalem durant 700 anys.

  Mallén pertany a la Comarca de Borja i dista de Saragossa 52 quilòmetres, de la qual depèn en els àmbits administratius i judicials. Dins dels seus límits creua l'autopista basc-aragonesa i el ferrocarril del Nord, l'estació del qual més propera està en Cortes (Navarra), també la carretera nacional 232 de Vinaròs-Vitòria i la comarcal de Cortes a Borja.

  Cortes de Navarra

  Municipi: Cortes de Navarra

  Província: Navarra

  Situació: En la Comunitat Autònoma de Navarra.

  Descripció: Agricultura, petita indústria i turisme

  Habitants: 3359

  Clima: Continental

  Altres: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  Banc / Caixa: Banco de Vasconia, Caja Rural i Caixa.

  web: www.villadecortes.com

  Lamentem no facilitar, de moment, ni el més mínima dada ni ressenya històrica o cultural sobre est lloc. 

  Ribaforada

  Municipi: Ribaforada

  Província: Navarra

  Situació: Al sud de Navarra en la depressió de l'Ebre.

  Descripció: Petita indústria i agricultura

  Habitants: 3466

  Clima: Continental

  Banc / Caixa: Caixa, BHC, Caja de Navarra i Caja Rural.

  Telèfon: 948-864005

  web: www.ribaforada.net

  Va ser fundada sota el regnat de Sancho el Sabio de Navarra en 1157 pels Cavallers Templaris, que van aixecar un convent. En el mateix terme, proper a Fontellas, hi ha restes d'un assentament pre-romà. Segons la informació del Fur de Sobrarbe de 1119 els assentaments de l'avui terme de Ribaforada eren: Azut, Espedolla i Estercuel. Des de mitjan segle XII va ser senyoriu de l'Ordre del Temple, després de la supressió del qual (1313) va passar a pertànyer als Hospitalaris de Sant Joan de Jerusalem fins a la desamortització. On avui dia s'aixeca el nucli urbà va haver-hi dues poblacions, al nord del barranc Estercuel, i al sud Ribaforada. Van coexistir fins a fondre's administrativament possiblement a la fi del segle XIV.

  El Bocal - Barrio

  Municipi: El Bocal

  Província: Navarra

  Situació: A vaig piular de presa que dóna nom al canal.

  Descripció: Es barri de Fontellas.

  Habitants: 12

  Clima: Continental

  Banc / Caixa: No hi ha.

   web:

  La paraula "Bocal" significa presa o azud que s'aixeca en un riu amb el fi de desviar el seu cabal i així, les preses del Bocal de Fontellas a la riba de l'Ebre, donen origen al naixement del Canal Imperial d'Aragó, el qual va venir a ser un somni convertit en realitat, que recentment ha estat declarat monument d'interès cultural.

  Tudela

  Municipi: Tudela

  Província: Navarra

  Situació: En el corredor de l'Ebre, cruïlla de camins.

  Descripció: És al mateix temps urbana, industrial i rural.

  Habitants: 32760

  Clima: Continental.

  Banc / Caixa: Compta amb tots els serveis.

  Telèfon: 948-417100

   web: www.tudela.es

   

  Tudela, ciutat musulmana, amb Mesquita Major, soc i bigarrat caseriu, a l'abric de l'Alcazaba estan supeditats Al Andalus fins a 1119, sent frontera de dues fes: La Musulmana i la Cristiana, i donant exemple de convivència en la coexistència durant 400 anys de tres cultures: Cristiana, Musulmana i Jueva.


  1512 suposa la perduda de la independència del Regne de Navarra sent Tudela l'última ciutat fidel als reis deposats, la qual cosa li va valer el títol de "Molt noble i Molt lleial"
  .