Бесплатные шаблоны Joomla 3.3 Шаблоны для Joomla 2.5


Pobles de l'etapa 13

  Alagón

  Municipi: Alagón

  Província: Zaragoza

  Situació: Se situa en la confluència dels rius Ebro y Jalón..

  Descripció: Petita indústria i agricultura de regadiu..

  Habitants: 5600

  Clima: Continental

  Banc / Caixa: Disposa de molts serveis.

  Telèfon: 976-610325/00

  web: www.alagon.net

  Entorn de la plaça del Castell es va situar el més antic assentament humà conegut, la ciutat ibèrica de Alaun. La petita Alagón és una localitat summament bella, ja que la història que li va ser donant personalitat, segueix viva en el seu traçat urbanístic. Punts secrets urdits al llarg dels segles segueixen ocults entre els murs del casc antic, que té una personalitat eminentment mudèjar. La més elegant d'aquests carrers és la trucada de "Las Damas"; molt belles són, també, "la calle de la Alberca" i "la calle de la Alhóndiga". Extraordinari és el Barri Jueu, amb els seus estretíssims i foscos carrerons.

  Cabañas de Ebro

  Municipi: Cabañas de Ebro

  Província: Zaragoza

  Situació: En la Comunitat Autònoma d'Aragó..

  Descripció: Agricultura, petita indústria i turisme

  Habitants: 549

  Clima: Continental

  Banc / Caixa: Ibercaja.

  Telèfon: 976-616275

  web: www.cabanas de ebro.com

  El lloc de Cabañas de Ebro, va ser conegut en la seva història amb els topònims de Cabanyas, Cabannas, Capannas, Capambis. Les referències més antigues ens remunten a èpoques Ibera i Romana tal com ho testimonien les restes arqueològiques oposades en el jaciment denominat Camino de los Moros.

  Alcalá de Ebro

  Municipi: Alcalá de Ebro

  Província: Zaragoza

  Situació: A 32 km. de Zaragoza..

  Descripció: Petita indústria i agricultura

  Habitants: 301

  Clima: Continental

  Banc / Caixa: Ibercaja y Caja Rural.

  Telèfon: 976-615716

  web: www.alcaladeebro.com

  El seu nom en llengua àrab significa "el castell". La seva població va estar integrada en nombre molt important per moriscs i musulmans fins a la seva desencertada expulsió l'any 1610. La major difusió que ha tingut la localitat d'Alcalá de Ebro en la història de la literatura espanyola, ha estat la seva identificació amb la famosa Insula Barataria, per un temps governada per Sancho Panza, el conegut escuder de la més famosa figura literària espanyola: Don Quijote

  Luceni

  Municipi: Luceni

  Província: Zaragoza

  Situació: En la Comunitat Autònoma d'Aragó

  Descripció: Petita indústria i agricultura.

  Habitants: 1100

  Clima: Continental

  Banc / Caixa: Ibercaja y Caja Rural.

  Telèfon: 976-652003

   web: www.luceni.net

  Per carretera es troba a mitja hora de la Capital i a 40 Km. de Tudela (Navarra). El seu nom procedeix del romà Lucianus o Luciena. Data de la dominació romana. En el subsòl de les ruïnes del seient primitiu del poble s'han extret monedes i medalles de l'Emperador Antonio Pio (Segle II), evidenciant-se també el pas dels visigots per vestigis numismàtics dels regnats de Wamba i de Witiza (segles VII i VIII). L'any 1285 li va ser concedit el títol de Vila.

  Gallur

  Municipi: Gallur

  Província: Zaragoza

  Situació: A 55 km. de Zaragoza direcció Logroño en la Ribera de l'Ebre.

  Descripció: Indústria i agricultura.

  Habitants: 3016

  Clima: Continental.

  Banc / Caixa: Ibercaja, CAI, Caja Rural, Banco Zaragozano i Banesto.

  Telèfon: 976-864073

   web: www.gallur.es

  Gallur, ciutat situada entre el Canal Imperial i el riu Ebre, s'assenta en un pujol sobre la marge sud de la ribera. Una esplèndida balconada des del qual es domina un llarg tros del curs del riu. Compta amb 3016 habitants i la seva altitud és de 280 m. sobre el nivell del mar. La vila de Gallur ha tingut des d'època neolítica diversos assentaments humans en els seus rodalies, que es van incrementar amb l'ocupació romana de la vall de l'Ebre, assentaments coneguts com pagus, donant per derivació d'un d'ells origen a l'actual topònim de la vila, en ser conegut l'assentament com pagus gallorum, l'assentament dels gals, per ser els seus habitants originaris de la Gàl·lia.

  El castell, avui desaparegut, es va construir al segle XII i va pertànyer als templaris i més tard als Sanjoanistes. Aquesta fortalesa va ser obstinada pel rei Pedro II, al rei de Navarra, com a prova d'un deute.

  La seva església parroquial del segle XVIII, està dedicada a Sant Pere i és d'estil neoclàssic, construïda de maó i maçoneria
  .