Бесплатные шаблоны Joomla 3.3 Шаблоны для Joomla 2.5


Pobles de l'etapa 12

  Zaragoza

  Municipi: Zaragoza

  Província: Zaragoza

  Situació: Se situa en la confluència dels rius Ebre, Huerva y Gállego..

  Descripció: Amb certa freqüència bufen forts vents procedents del Moncayo (cerç)..

  Habitants: 654400

  Clima: Continental

  Banc / Caixa: Disposa de totes les opcions.

  Altres: Oficina de Turisme principal en la plaça del Pilar, tel. 976393537.

  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  Telèfon: 976-721100

  web: www.zaragoza.es

  Zaragoza, ciutat fundada per Cessar Augusto, amb més de 2.000 anys d'història, és, a més, terra amb gran arrelament xacobeu. No en va i segons la tradició, en la nit del 2 de gener de l'any 40 de l'era cristiana, la Mare de Déu, encara en vida, es va aparèixer a l'Apòstol a la vora de l'Ebre sobre un Pilar. Zaragoza és una ciutat xacobea per antonomàsia, no només per la tradició del Pilar sinó també pel pas de pelegrins cap a Santiago l'escala dels quals a la ciutat està documentat des de l'Edat Mitjana, construint-se a més diversos hospitals per a pelegrins xacobeus.

  Monzalbarba

  Municipi: Monzalbarba

  Província: Zaragoza

  Situació: És un barri de Zaragoza..

  Descripció: Amb certa freqüència bufen forts vents procedents del Moncayo (cerç).

  Habitants: 2000

  Clima: Continental

  Banc / Caixa: Ibercaja y CAI.

  Telèfon: 976-772893

  web: www.monzalbarba.net

  Monzalbarba pertany al terme municipal de Saragossa, posseeix una personalitat pròpia de Barri Rural, llaurada al llarg de la seva dilatada història. D'origen incert, però clarament influenciat pels àrabs el nom d'aquesta localitat procedeix de Manzil al-barbar que significa "assentament dels berbers".

  Utebo

  Municipi: Utebo

  Província: Zaragoza

  Situació: Proper a Zaragoza

  Descripció: Important localitat que deu el seu creixement a la seva proximitat a la capital.

  Habitants: 11345

  Clima: Continental

  Banc / Caixa: Disposa de tots els serveis.

  Telèfon: 976-770111

   web: www.ayto-utebo.es

  Utebo és un municipi situat a la província de Saragossa a 14 quilòmetres de la capital. La seva població es troba repartida en tres nuclis de població: Casc Antic, La Muntanya i el Barri de Malpica La població es troba situada en la marge dreta del riu Ebre, compta amb un terme municipal pràcticament pla i el 67% del terme pertany a terres de cultiu de les quals el 70% d'elles són de regadius subministrades per les sèquies del riu Ebre, del Jalón i el Canal Imperial d'Aragó.

  El topònim Utebo prové del llatí Octavus. Aquesta localitat respon al nom de la vuitena milla de l'antiga calçada romana que anava des de Caesar Augusta a Cascantum, en la importantíssima calçada que unia Narbona i León, dues colònies romanes
  .

  Sobradiel

  Municipi: Sobradiel

  Província: Zaragoza

  Situació: A 16 km. de Zaragoza direcció Logroño.

  Descripció: Petita indústria i agricultura.

  Habitants: 750

  Clima: Continental.

  Banc / Caixa: Ibercaja.

  Telèfon: 976-721100

   web: www.sobradiel.es

  En 1140 Ramón Berenguer, Príncep d'Aragó i Conde de Barcelona, va donar el castell i vila de Sobradiel, amb els seus veïns i termes, al seu vassall Artal. L'esperit religiós va impulsar a molts pelegrins a visitar la tomba de l'apòstol Santiago, sobretot a partir del segle IX. Aquest flux cultural, de gran importància històric, va conèixer moments diferents, amb impulsos en la fase expansiva dels regnes cristians: Huesca va ser ocupada l'any 1096 als musulmans i Zaragoza en el 1118; el que va permetre la consolidació de noves rutes, encara que anessin menys significatives que el denominat camí francès.

  Des de llevant arribaven els pelegrins a Saragossa, els quals es dirigien cap a Utebo i Casetes, penetrant seguidament en els termes de Sobradiel, per continuar cap a Torres de Berrellén i Alagón, en el seu lent peregrinar cap a la trobada de la tomba de l'apòstol Santiago.

  Torres de Berellén

  Municipi: Torres de Berellén

  Província: Zaragoza

  Situació: A 21 km, de Zaragoza, a la comarca Ribera Alta de l'Ebre.

  Descripció: Principalment de l'agricultura.

  Habitants: 1406

  Clima: Continental, hiverns freds i estius càlids.

  Altres: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  Banc / Caixa: Ibercaja, CAI y Caja Rural.

  Telèfon: 976-653101

   web: www.torresdeberellen.net

  Durant l'Edat Mitjana va tenir una destacada població, "El Castellar", a la qual el monarca aragonès Pedro I va concedir Furs l'any 1091. El "castell del Castellar" està enclavat en l'alt de les muntanyes del mateix nom, 320 m sobre el nivell del mar, sobre un tallat, en la marge esquerra del riu Ebre, separant el seu llit el municipi del castell. El Castellar es va aixecar l'any 1080, primera ocupació aragonesa en la ribera de l'Ebre, pel rei Sancho Ramírez, com una fortificació militar per defensar-se de les incursions àrabs. En 1085 va ser donat al seu fill primogènit, D. Pedro, juntament amb altres senyorius i el títol de rei. El rei D. Juan II va fer donació del poblat del Castell del Castellar a D. Lope de Artal. com l'estirp dels Artal va desaparèixer de l'arbre genealògic de la noblesa aragonesa, el poblat va tornar una altra vegada a regir-se pel Consell Comunal, anant al capdavant una de les distingides personalitats d'aquella comarca.

  Alagón

  Municipi: Alagón

  Província: Zaragoza

  Situació: Se situa en la confluència dels rius Ebro y Jalón..

  Descripció: Petita indústria i agricultura de regadiu..

  Habitants: 5600

  Clima: Continental

  Banc / Caixa: Disposa de molts serveis.

  Telèfon: 976-610325/00

  web: www.alagon.net

  Entorn de la plaça del Castell es va situar el més antic assentament humà conegut, la ciutat ibèrica de Alaun. La petita Alagón és una localitat summament bella, ja que la història que li va ser donant personalitat, segueix viva en el seu traçat urbanístic. Punts secrets urdits al llarg dels segles segueixen ocults entre els murs del casc antic, que té una personalitat eminentment mudèjar. La més elegant d'aquests carrers és la trucada de "Las Damas"; molt belles són, també, "la calle de la Alberca" i "la calle de la Alhóndiga". Extraordinari és el Barri Jueu, amb els seus estretíssims i foscos carrerons.