Бесплатные шаблоны Joomla 3.3 Шаблоны для Joomla 2.5


Pobles de l'etapa 8

  Caspe

  Municipi: Caspe

  Província: Zaragoza

  Situació: a 24 km. de Xerta, 36 km, de Tortosa i 166 Km. de Zaragoza.

  Descripció: Capital del Mar d'Aragó i històrica ciutat que remunta els seus orígens al segon mil·lenni AC. En el seu entorn un centenar de jaciments arqueològics marquen el seu passat mes remot.

  Habitants: 7732

  Clima: Mediterrani amb una temperatura mitjana de 14'6 graus. Estius calorosos i hiverns freds, primavera i tardor deliciosos. Assotat pel cerç i la xafogor de llevant

  Banc / Caixa: Disposa de tot tipus de sucursals bancàries.

  Altres: Oficina de turisme: 976636533

  Telèfon: 976-639066

  web: www.caspe.es

  Permet la pràctica de gairebé tot tipus d'esports nàutics. Hi ha naus per guardar embarcacions, tallers de reparació i vaixells de vela i motor fora broda per llogar. Es realitzen cursos de surf, vetlla, ski aquàtic i motor.

  Quant a la caça són freqüents les batudes controlades de cérvols i senglars, així com la caça menor tutelada i impulsada per la Societat de Caçadors de Casp.

  Més de 500 km. de costa interior converteixen a Casp un en veritable paradís per a la pesca.

  La gastronomia de Casp destaca per la coneguda "fritada o frigolla" clàssica o caragols amb carabassa. Mereixen un esment especial els tomàquets secs, especialitat local. Respecte als guisats caldrà degustar el ternasco i la rebosteria popular ofereix dolços de carabassa, codony, compotes casolanes... i la coneguda Coca de Bassa medieval.

  Chiprana

  Municipi: Chiprana

  Província: Zaragoza

  Situació: En la comunitat autònoma d'Aragó

  Descripció: Dedicat a l'agricultura, de secà i regadiu, i la ramaderia.

  Habitants: 435

  Clima: Mediterrani

  Banc / Caixa: Disposa de serveis..

  Telèfon: 976-637384.

   web: www.chiprana.es

  Molt prop d'aquesta vila i en ple camí, cal destacar La Llacuna de la Salada o La Salada de Chiprana, que és l'única llacuna endorrèica-salina d'aigües permanents i profundes d'Europa Occidental. Les seves aigües són dues vegades més salades que l'aigua del mar i conté una sèrie de crestes o dics rocosos que els geòlegs criden “paleo-canals”, la presència dels quals es deu a l'existència d'una antiga xarxa fluvial.

  La seva singularitat, fauna i flora ha fet que La Salada estigui inclosa en el conveni Ramsar de protecció de aiguamolls.

  Escatrón

  Municipi: Escatrón

  Província: Zaragoza

  Situació: A 70 KM, de Zaragoza, marge dreta de l'Ebre.

  Descripció: Dedicat a l'agricultura, de secà i regadiu, i la ramaderia, amb una petita zona industrial.

  Habitants: 1259

  Clima: Continental, hiverns freds i estius càlids.

  Banc / Caixa: Ibercaja..

   Altres: Disposa piscines i oficina de correus.

  Telèfon: 976-170006

   web: www.escatron.es

  L'explotació de la terra en regadiu està dedicada al cultiu de l'olivera i la muntanya al cereal de secà, tenint també una part important d'erm-pastures que alimenten la cabanya, principalment d'oví.

  A partir de 1946, amb l'arribada de l'Empresa Nacional Calvo Sotelo, va experimentar un canvi radical, ja que es va construir una central tèrmica aprofitant els lignits de la conca, est tiro va canviar l'economia en un 90 % ja que va passar a dependre més de la indústria que de l'agricultura. Malgrat l'origen romà d'Escatrón, i fins i tot anterior segons les excavacions, va tenir un desenvolupament més important en l'època musulmana, com es comprova pel sinuós traçat dels seus carrers estretes.