Бесплатные шаблоны Joomla 3.3 Шаблоны для Joomla 2.5


Descripció de l'etapa 12

  Zaragoza - Alagón 

   

   

  ETAPA 12 - 22' 8 Km.

  Com diu la jota: El Ebro guarda silencio al pasar por el Pilar...La Virgen está dormida...no la quiere despertar... 

  Però, a l'alba, La Verge està molt desperta per acomiadar al pelegrí i beneir la seva llarga peregrinació. 

  En silenci i per darrere de la Basílica començarem a distanciar-nos de les emblemàtiques torres. A tres-cents metres, el pont de Santiago, que no es creua. Dos quilòmetres més cal caminar a la vora del riu, entre zones enjardinades i esportives, al final d'aquestes zones enjardinades se separa una miqueta per envoltar espais barrats, i per una petita carretera s'arriba a les portes del Parc esportiu Ebre. 

  Es tracta d'un extens parc que se supera per la dreta seguint una estreta carretera, que, envoltant la tanca i després de caminar 5 quilòmetres, ens condueix directament fins a la primera localitat: Monzalbarba. 

  Aquesta petita població s'abandona ràpidament i, molt ràpid, per pedregosos camins de concentració agrícola, s'arriba primer a Utebo, més tard a Sobradiel i, finalment, a Torres de Berrellen. Amb prou feines 4 quilòmetres és la distància que separa les quatre localitats entre si, en conseqüència el recorregut o tram final resulta bastant amè. 

  L'etapa és completament plana i des de Monzalbarba fins a la meta podrem gaudir d'un fons visual a la nostra dreta, que correspon als espectaculars escarpes del Castellar antiga línia de fortificacions musulmanes i cristianes.

  Per entrar en Alagón hi ha dues alternatives: La primera és prendre camí de l'esquerra, creuar l'autopista per un pas elevat i la via del ferrocarril sobre els propis rails (amb molta atenció al tren), i després prendre un camí a la dreta que condueix directament al poble. Una altra, seria seguir per la ruta de la dreta i creuar, posteriorment, l'autopista i la línia fèrria sobre un pont elevat a l'altura de la mateixa localitat. Ambdues possibilitats són bones, encara que la primera és més perillosa.