Бесплатные шаблоны Joomla 3.3 Шаблоны для Joomla 2.5


Descripció de l'etapa 5

  Xerta - Gandesa

   

  ETAPA 5 - 27'3 Km.

  L'etapa, Xerta-Gandesa, és una etapa dura, però potser una de les més boniques i interessants. Es parteix de l'antiga estació de Xerta seguint l'abandonada via del ferrocarril que unia La Puebla de Alcañiz i Tortosa. S'ha d'anar per la Via Verd.

  Túnels, ponts i congosts, així com el pas per les antigues estacions de Benifallet i Pinell de Brai, en un suau però gairebé permanent ascens, seran la tònica general durant els primers vint quilòmetres de recorregut. Convé advertir que alguns dels túnels són especialment llargs i en corba, per tant és imprescindible proveir-se de llanternes ja que resultaria molt angoixant trobar-se en la més absoluta foscor. I no valen els encenedors a causa que els corrents d'aire no permeten el seu encès. Al marge d'aquest detall, que se salva amb aquesta precaució els ponts i els congosts entre altes muntanyes són d'una bellesa indescriptible i un autèntic regal de vistes, olors i sensacions per el pelegrí.

   S'abandona aquesta via justament en el Santuari de La nostra Senyora de la Fontcalda, un impressionant lloc situat al costat del riu Canaletas, en el fons d'una estreta vall i en un dels paratges més impressionants i de major bellesa de la zona. De les seves fonts, conegudes amb el nom de Els Xorros, brolla l'aigua a una temperatura de 25 graus i són utilitzades en el balneari que hi ha en aquest lloc a causa de les seves propietats *curativas. 

  Des de la Fontcalda es poden seguir 3 rutes diferents, senyalitzades El camí contínua seguint el curs del riu per un estret congost d'altes i rocoses parets, per sortir, després d'un recorregut de 200-300 metres, a un espai semi-obert des d'on s'inicia, per la dreta, un fort i perllongat ascens seguint el barranc que conformen dues majestuoses serres. En el cim ens espera el conegut Bordó de la Pelegrina, una enorme pedra que serveix de referència i que la seva semblança amb un bordó és realment sorprenent. Coronada el cim el camí desemboca en una carretereta, que en suau i agradable descens, servirà per temperar les castigades cames, ja que per concloure l'etapa encara haurem de salvar unes petites però dures ondulacions muntanyenques que discorren paral·lelament a la carretera general i són l'avantsala de la localitat de Gandesa